Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Фирма “ВиК – СТЕНЕТО” – отговорна за състоянието на пътните настилки след извършени от нея ремонтно - възстановителни дейности Печат Е-мейл
Сряда, 13 Януари 2010 10:28

Не са малко случаите в  Троян, когато след ремонтни работи по водоснабдителната и канализационната мрежа, вследствие на некачествено възстановяване се  получава пропадане на пътните настилки.
В тази връзка кметът на общината М. Акимов е изпратил  писмо до управителя на троянското ВиК с определени изисквания:
След завършване на ремонта по ВиК мрежата за улиците “В.Левски”, “Ген. Карцов”, и “Хр. Ботев” в срок от три работни дни да бъдат възстановени  пътните настилки, тротоарите, бордюрите и зелените площи, а за останалите улици срокът е пет дни.  Възстановяването на изкопи по улици и асфалтирани алеи да се извършва с инертни материали, като същите се уплатняват с пневматична трамбовка на пластове по 30 см., след което се полага асфалтова смес с дебелина равна на съществуващата настилка.
Възстановяването на тротоари и плочници да се извършва с изкопаната почва, да се уплатнява насипа на пластове от 20 см. и пясъчна основа. Тротоарите да се възстановяват с нови материали, съответстващи на съществуващата настилка.

За всички недостатъци по извършените ремонтно-възстановителни работи отговорност ще носи фирма “ВиК –СТЕНЕТО” ЕООД, гр. Троян, завършва писмото на общинската  администрация.