Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Отново отбелязахме Деня на родилната помощ Печат Е-мейл
Петък, 22 Януари 2010 00:00

Както всяка година, и тази, ръководството на община Троян посети троянската болница да поздрави лекарите и акушерките от АГ-отделение по повод техния празник, на който присъства и Областният управител Николай Нанков.
Гостите бяха посрещнати от управителя на лечебното заведение д-р Пенко Бамбов, който благодари на общинското ръководство за доброто отношение при решаване на проблемите на троянската болница в интерес на хората от общините Троян и Априлци. Той подчерта, че по  отношение на сградния фонд е направено всичко необходимо и в бъдеще ще се работи за осигуряване на средства за нова апаратура. Д-р Бамбов припомни, че преди 2 години по фонд “Козлодуй” сградата на МБАЛ – Троян, бе основно санирана и в резултат на извършените ремонтни дейности тогава, сега разходът за отопление е по-нисък и в помещенията е топло и приятно.
В поздравлението, което кметът на Троян Минко Акимов отправи към зав.-отделението, към лекарите и акушерките се казва: “.. Поздравявам  ви с този хубав празник на великото начало на живота, където вие сте ПЪРВИТЕ. Усмивката на вашето лице е ПЪРВАТА, която озарява новороденото. Вашите ръце са ПЪРВИТЕ, които го докосват с първата глътка въздух, с първия вик на болка и щастие! Бъдете благословени!”.
И както е на празник, гостите бяха почерпани от “бабите” – акушерки в отделението, а д-р Мишо Василев – завеждащ АГ отделение оптимистично подчерта, че през изминалата година са се родили  282 бебета, в това число и 4 двойки близнаци, което е с 40 повече от предходната година.

Дай Боже, и занапред да се раждат повече троянчета!