Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Местната наблюдателна комисия предостави спортни пособия на лишените от свобода Печат Е-мейл
Петък, 02 Юли 2010 08:16

На 30 юни Местната наблюдателна комисия към Общински  съвет – Троян посети затвора в града и предостави на  затворниците 30 броя футболни топки, две кожени футболни топки, 30 топчета пинг-понг.
Комисията проведе среща с лишените от свобода, които са от троянска община и със съответните отговорници по групи, както и с  Началник ЗО Марин Вачевски.
Местната наблюдателна комисия е избрана с Решение №83/27.03.2008г. на ОбС-Троян и неин председател е инж. Ангел Балев, зам.-председател  Мариян Балев. Тя има контролни функции и в нея могат да бъдат правени предложения за подпомагане на затворниците, тяхното състояние и режима им.
Работата на  комисията включва издаване на документи за самоличност на лишените от свобода, абониране за местни издания, ползване на кабелна телевизия, участия в курсове за професионална квалификация, разширяване на спортната дейност, организиране на празници – новогодишни тържества, Великден и др.
За 2010г. одобреният бюджет на комисията е в размер на 2 000 лв. Спортните пособия са закупени съгласно т. 6 от Проекта за дейността на Местната наблюдателна комисия за 2010г., а именно – Закупуване на пособия за разширяване на спортната дейност.