Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Нетърпимост към конските набези Печат Е-мейл
Четвъртък, 22 Юли 2010 10:51

На 21 юли бе издадено Наказателно постановление № 183 на Община  Троян  против  лицето  Митко Марков Марков от гр. Троян за това, че като собственик на 3 коня и две кончета не е осъществил контрол над животните,  допуснал е придвижването им в централната част на града, когато в 7.30ч. сутринта 5 коня се разхождат и пасат в градинката при Дрянската чешма – замърсяват площадката където играят децата.

След получаване на сигнала, служители от „Контрол благоустройствени дейности” на общинската администрация, с помощта на инспектор от РПУ-Троян и специалисти от конната база при Хлебозавода, конете са заловени и откарани в базата.

На основание ЗМСМА, във връзка с чл. 60, т.2 от Наредба №1 на ОбС-Троян, на  собственика на животните Митко Марков е  наложено административно наказание глоба в размер на 150 лв.

На троянци им писна от конските набези в градинките и по улиците на града и от безхаберието и наглостта на техните собственици, обикновено цигани. Затова община Троян ще затяга контрола и санкциите към такива нарушители.