Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Спортни прояви за Празника на град Троян Печат Е-мейл
Петък, 08 Октомври 2010 13:38

Спортни прояви за Празника на град Троян

 


На 14 октомври – Петковден Троян отбелязва своя празник.

Седмицата преди празника е наситена  с много спортни прояви  с национално и международно участие:

На 8, 9 и 10 октомври, в троянската махала Длъжковското ще се проведе Държавно първенство по биатлон за юноши и девойки младша възраст и момчета и момичета старша възраст.  Троянският клуб по биатлон и стрелба “Аякс” е традиционен домакин на Държавното първенство в малките възрастови групи.

Успехите на троянските биатлонисти са убедителни. На държавното първенство по летен биатлон – мъже и жени и юноши старша възраст те имат доста класирания в призовата десятка и спечелиха общо четири медала – два златни и два бронзови.  Голямата надежда на българския женски биатлон Емилия Йорданова / 21г./, бе безапелационна и в двата старта и записа в актива си две нови републикански титли. За спортните си постижения, на Празника на град Троян  на 14 октомври,  ще и бъде присъдено отличие  на ОбС – Троян - “Почетна значка”.

 

На 9 и 10 октомври в спортна  зала “Чавдар” – Троян, за първи път  градът ни ще бъде домакин на провеждането на Национална купа по карате за мъже и жени “Троян – 2010”. Организацията му се поема от троянския КК “Атнес” със съдействието на Община Троян и  спомоществователството на фирма “ Рико Стил” ЕООД.

Националната купа е второто по ранг състезание от календара на Българска национална федерация  Карате и е част от подготовката и подбора на национален отбор по карате за световното първенство в Сърбия / 27-31 октомври/. Затова в Троян се очаква да премерят сили около 100 състезатели от 20 клуба в страната.

Троянският клуб ще се включи в схватките от дисциплината “кумите” отборно с петима мъже и индивидуално – с трима. Според  Емил Атев – президент и треньор на КК “Атнес”, троянските състезатели са подготвени добре и неговото очакване е  представянето им да бъде на ниво.

 

Отново на 9 и 10 октомври ще се проведе може би най- атрактивното и очаквано от троянци и гостите на града състезание : Източноевропейски и Републикански шампионат по мотокрос

“ GRAND  PRIX  BULGARIA 2010”  на  Мотополигон – гр. Троян. – писта № 1 в света.

Община Троян се надява да зарадва  своите граждани и гости  с организираните  разнообразни спортни  състезания в чест на Празника на  Троян.

 

 

 

Маргарита Генкова

“Връзки с обществеността”

Община Троян