Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Силни спортни състезания в Троян през почивните дни Печат Е-мейл
Понеделник, 11 Октомври 2010 12:19

При изключително добра организация преминаха през почивните дни  спортните прояви в Троян – с национално и международно участие,  включени в програмата за  Празника на  града – 14 октомври, Петковден.

 

На 8,9 и 10 октомври в троянската махала Длъжковското се проведе Държавното първенство по биатлон за юноши и девойки младша възраст и момчета и момичета  старша възраст. Троянският клуб по биатлон е традиционен домакин на  Държавното първенство в малките възрастови групи. И в двата състезателни дни – спринт и преследване  първото място завоюва Ради Пълевски / юноши мл. възраст/ от троянския клуб по биатлон “Аякс”. Добро представяне направиха и Владимир Оряшков, Цветелина Наумова, Милена Тодорова, Георги Янев и Маргарита Миткова.

 

Троян бе домакин и на провеждането на  Националната купа по карате  за мъже и жени “Троян -2010”. Състезанието се проведе в спортна зала “Чавдар” и е част от подготовката и подбора на национален отбор по карате за световното първенство в Сърбия в края на месец октомври. Състезателите от троянския клуб по карате “Атнес” в индивидуалното класиране заеха 3-то място / Павлин Дишев/ и 5-то/ Минко Гечев/, а отборно – спечелиха бронзовите медали.

 

През тези два дни Троян бе домакин и на най-атрактивното и очаквано състезание  - Източноевропейси и Републикански шампионат по мотокрос,  кръг от  “GRAND PRIX BULGARIA 2010”.

Златното момче на троянския и българския мотокрос, 13-годишният Майкъл  Гриша Иванов отново не остави никакви съмнения относно възможностите си. Със своята победа в първия манш / класМХ85 куб.см./, Майкъл си осигури републиканската титла.

В отборното класиране на първо място е България, следвана от Румъния и Гърция.

Председателят на Организационния комитет за  Grand Prix Bulgaria  Румен Петков връчи на кмета на община Троян Минко Акимов Плакет за престиж и сътрудничество за изграждането и провеждането  на кръг от световния шампионат МХ3, получен на официална церемония в Денвър, Колорадо / САЩ/.

Гост на Община Троян в  неделя беше министър Нейков, който  посети и трите спортни прояви.