Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

В СОУ „Васил Левски” – Троян откриха два нови компютърни кабинети и два обекта по проект Печат Е-мейл
Понеделник, 01 Ноември 2010 13:56

В  края на миналата седмица  СОУ „Васил Левски” в Троян бе своеобразен домакин на семинар на тема „HP MultiSeat -  перфектното решение за училищата”,  организиран от фирма „Стемо” – лидер в областта на информационните технологии в България. В семинара участваха директори на училища от Ловешка, Плевенска и Габровска област и бе представена системата  HP  MultiSeat. Това е решение, което осигурява най-ниска цена на компютърно работно място и дава възможност на бюджетни организации с ограничени финансови средства да получат достъп до съвременните информационни технологии.

Именно в СОУ „В.Левски” са оборудвани два кабинета с тази система и фирма „Стемо” демонстрира пред участниците на семинара използването на  HP MultiSeat в реален учебен час.

Кметът на Община Троян Минко Акимов поздрави участниците в семинара и пожела повече такива срещи в нашия  град. Той  преряза лентата и откри официално още два обекта. Единият е по проект от обществения форум на община Троян –“Ремонт и озеленяване на страничното стълбище  пред СОУ “Васил Левски”, който е на стойност

4 780 лв. / 1 196 лв. от училищния бюджет и 3 585 лв. средства на общината/. Ремонтирано беше страничното стълбище пред училището, както и допълнителни дейности с цел окончателното облагородяване и озеленяване на ската между училището и хотел “Шато Монтан”.

Другият обект е изцяло преасфалтирания училищен двор заедно с подменените бордюри и тротоари, където общината и училището са вложили по 18 хил. лв.

Кметът Акимов подчерта пред  присъстващите, че това, което  се вижда тук е един хубав пример за сътрудничество между Общината и СОУ “В.Левски”.

Директорът на школото  Розалина Русенова благодари на  общината  и на фирмите, помогнали за осъществяване на идеите / “Строител – Троян” ЕООД, “Стемо” и “Сирма Медия”/, и подчерта, че   голямото желание на учителския колектив е  да се работи така, че за учениците училището да е наистина любимо място за пребиваване, да се чувстват те щастливи в него и да го посещават с желание.

 

 

 

Маргарита Генкова

Гл.експ. “Връзки с обществеността”

Община Троян