Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова присъства на откриване на улица в Троян Печат Е-мейл
Събота, 06 Ноември 2010 15:43

Вчера в Троян  кметът  Минко Акимов и заместник министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова прерязаха лентата на изцяло реконструираната и обновена с нови тротоарни платна и бордюри улица “Димитър Икономов”- една от важните пътни артерии на града.

Денят на  откриването е  свързан и с приключване изпълнението на програмата за капиталови разходи със средства от държавния и общинския бюджети. 21 са обектите, които са направени на територията на общината. Един от тях е ул. “Димитър Икономов”, 3 км. улица в с.Терзийско, две улици в с. Орешак,  ремонтирани ул. “Македовия” в горния й край и пътят за Долно Трапе, новите улици в селата Балканец, Б.Осъм,  Гумощник, Врабево, Шипково и др.

“Така както обещахме в началото на мандата, с всяка година намаляваме кърпенето  и увеличаваме новите асфалтирани улици”, подчерта кметът пред събралите се на откриването граждани, общински съветници, общинска администрация и  строители от фирмата изпълнител /Пътприбор –София/. Той изрази убеждението, че централните улици на Троян до края на мандата ще имат съвсем нов облик. Акимов благодари на всички строители и на служителите на общината за свършената работа.  А в лицето на зам.-министър Павлова той  отправи благодарност и към ръководството на МРРБ за  оказваното съдействие.

Г-жа Павлова сподели,  че министерството на регионалното развитие и благоустройството финансира някои много важни за града проекти.

“Подкрепата от нас я имате и може да разчитате на нея, а ние разчитаме на активността на общината и  държа да отбележа, че имате много добър екип”, сподели зам.-министърката.

По-късно  в общината се проведе работна среща на ръководството с г-жа Лиляна Павлова, която е и ръководител на Управляващия орган на ОП “Регионално развитие” 2007-2013г. Дискутирани бяха въпроси свързани с  изпълнението на проектите, одобрени за финансиране от програмата / “Изграждане и укрепване на дребномащабна инфраструктура за предотвратяване на рисковете и щетите за живота и имуществото на гражданите – Свлачище на стадиона и  Срутище  при “Римски път”; Интегриран проект за подобряване на градската среда, включващ улици и детски площадки в кварталите “Лъгът” и “Младост”, на стойност 4,5 млн.лв.; Интегриран проект за образователната инфраструктура, който включва 4 детски градини и две училища на стойност 5,6 млн.лв.; както и подлежащия на сключване договор за развитие на туристическите атракции в община Троян/.

Обсъдени бяха и въпроси относно методологията на управление и отчитане на проектите. Споделени бяха затрудненията на общината в тази връзка и обсъдени възможностите за оптимизация на процеса.

Коментирана беше подготовката на общината за подаване на проектно предложение “Корекция на р.Бели Осъм в централната градска част на Троян за предотвратяване на ерозията на речния бряг и овладяване на риска от наводнения”.

 

 

 

Маргарита Генкова

“Връзки с обществеността”