Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Община Троян бе домакин на работна среща за запознаване с троянското Пътуващо училище Печат Е-мейл
Понеделник, 15 Ноември 2010 13:44

Тази неделя Община Троян и Общинският педагогически център бяха домакини на квалификационен курс за учители от цялата страна на тема “ Проучване модела на  “Пътуващото училище”, създадено от  троянския учител по география Тодор Гладков. Обучението е по плана на Департамента за информация и усъвършенстване на учители, филиал на СУ “Св. Климент Охридски”.

В обучението активно участие взе доц. Петър Желев – зам.-ректор на Лесотехническия университет –София, който е участник  повече от 15 пъти в троянското Пътуващо училище. Своя опит споделиха преподаватели от троянските училища.

В началото на срещата г-н Гладков направи една ретроспекция – от  зараждането на идеята в началото на 80-те години, до настоящия момент, когато извънкласната форма “Пътуващо училище” е станала практика на няколко троянски училища и  обхваща всички възрастови групи / начален, основен и среден курс/. Смелата идея всяка образователна степен да завършва с Пътуващо училище  вече е реалност.

С изключително голям интерес бе изгледан документалният филм за троянското Пътуващо училище, одобрен като учебно помагало от Министерството на образованието.