Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

В Община Троян прерязаха лентата на още една улица – този път в село Орешак Печат Е-мейл
Понеделник, 15 Ноември 2010 14:13

След откриването на  реконструираната троянска улица “Димитър Икономов”, на което присъства зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова,  в края на миналата седмица тържествено бе открит поредният обновен участък от пътната мрежа на Община Троян – ул. “Хемус” в най-голямото  троянско село Орешак.

Лентата прерязаха кметът на общината Минко Акимов и Христо Терзиев – кмет на с. Орешак. Извършената реконструкция  на обща стойност 170 х.лв., усвоени от републиканския бюджет за 2010г. като целева субсидия за изграждане и основен ремонт на общински пътища.

Това е един от 11-те  реализирани пътни обекти на територията на община Троян, за които размерът на целевата субсидия възлиза на почти половин милион лева.  Още 10 обекта – улични и тротоарни настилки са приключени през настоящата година в общината на обща стойност

350 х.лв. Тези средства са осигурени от  републиканския и общинския бюджети.

В участъка от Националното изложение на занаятите  до Троянския манастир  е направен ремонт на тротоарите  със средства от общинския бюджет – 30 х.лв.

Изпълнители на двата обекта са фирмите “Пътприбор” ООД – София и “Виагруп” ЕООД – Плевен.