Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

В Община Троян прерязаха лентата на още една улица – в с. Терзийско Печат Е-мейл
Сряда, 17 Ноември 2010 16:48

В последните две седмици община Троян направи откриване и преряза лентата на три улици в  общината – ул. “Димитър Икономов” в Троян, ул. “Хемус” в с. Орешак и днес  - на реконструирания пътен участък в с. Терзийско. На откриването присъстваха кметът на общината Минко Акимов, зам.-областният управител Сашо Данков, председателят на ОбС инж. Ангел Балев, кметове от съседните села и въпреки ранния  час -  много жители на селото.

Тази улица е един от  общо 21 пътни обекта, реализирани на територията на общината през настоящата година. Финансиран е със средства от Републиканския бюджет, които са отпуснати за изграждане и основен ремонт на общински пътища. Реконструирана е около 1 км. водопроводна мрежа от “ВиК Стенето” ЕООД. Положена е нова асфалтова настилка – 9 450 кв.м. от ДЗЗД “Пътстрой инженеринг 2009”, на стойност 120 210 лв.

Както повелява традицията бе  отслужен  водосвет за здраве от  отец Борис.

Кметът Акимов подчерта, че през последните  40 години в с Терзийско толкова много средства не са влагани / за изграждането на водопровода за чиста вода и за асфалтираните  3-4 улици/. Той изрази надежда, че ще  дойдат по-добри години, за да може общината да влага средства във все повече населени места.

Кметът на с. Терзийско Димитрина Станчева също поздрави своите съселяни с новата придобивка и благодари на всички,  които са били съпричастни и са помогнали Терзийско днес да има една нова и хубава улица и то във време на криза.

Здраве и безаварийно пътуване пожелаха двамата кметове след като прерязаха лентата.