Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Библиотеката при НЧ "Наука1870 г." – Троян получи ново компютърно обурудване по програма "Глобални библиотеки - България" Печат Е-мейл
Сряда, 15 Декември 2010 10:56

Библиотеката при НЧ "Наука1870 г." – Троян получи ново компютърно обурудване / 13настолни компютъра, преносим компютър, , мултифункционално устройство, цветен принтер, проектор и екран/ по програма "Глобални библиотеки - България". Техниката вече е инсталирана в залите на библиотеката и е достъпна за потребителите на библиотеката.

"Идеята на проекта "Глобални библиотеки - България" е библиотеката да даде възможност на своите читатели да получат достъп до информационното пространство, да даде възможност на читателите да достигнат до глобалното информационно общество. Тя ще предоставя безплатен достъп до интернет и ползване на компютрите. Също така ще се превърне в място за учене през целия живот и придобиване на нови знания и умения.

Чрез включването на библиотека в проект "Глобални библиотеки - България" се прави една важна крачка по посока на модернизацията на библиотеката и превръщането й и утвърждаването й в основен обществен и информационен център на територията на общинаТроян. Подкрепа по време на дейностите по проекта библиотеката получи от председателя на читалищното настоятелство д-р Виолета Койновска и ръководството на Община Троян.

Престои до края на месеца да се инсталира новата техника и в читалищните библиотеки В Борима, Дебнево, Черни Осъм и Шипково, а в началото на 2011 г. да стартират и обучителни програми.