Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Кметът на община Троян Минко Акимов се срещна с Актива на троянското землячество в София Печат Е-мейл
Понеделник, 20 Декември 2010 08:31

Кметът на община Троян Минко Акимов се срещна с

Актива на троянското землячество в София


Тези дни  кметът на Община Троян Минко Акимов  присъства на разговор с част от актива на  троянското землячество – едно своеобразно продължение на проведената през месец септемвмри т.г. земляческа среща на троянци живеещи в София.  Домакин на срещата беше заместник кметът на София  Минко Герджиков. Присъстваха още проф. Дочо Шипковенски,  арх. Христо Пенчев, проф. Делийска, журналистката Петрана Сомлева и др.

Въпросите, които бяха поставени и обсъдени на тази среща  обединяваха идеята за съвместни действия между Землячеството и Община Троян.  Кметът  изрази надежда  земляческите  срещи на троянци да се превърнат в традиция и да бъдат полезни за града  - с идеи,  с контакти, с помощ за тяхното осъществяване / в сферата на икономиката, инвестициите/. Той направи предложение със съвместни действия да се организира събирането на средства за построяване на паметника на големия троянец и българин Иван Хаджийски.

Една от идеите  на нашите земляци  е  да се обмисли   създаването на офис – сграда на троянци в София, където да бъдат представяни  производствата на троянските  фирми, както и рекламиране на туризма в нашия регион.

Друго предложение е да се изготви  идеен проект за изграждане на инфраструктурата и подобряване  състоянието на стадионите в с. Орешак и  в Троян и с цел  привличане на  инвеститори тук.

Бяха подхвърлени и други интересни идеи,  които допълнително ще бъдат обсъдени и уточнени. През месец февруари  ще се проведе нова среща, с която  да започне подготовката за годишната  земляческа среща на троянци живеещи в София през месец октомври 2011г.

 

 

 

 

М.Генкова