Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Между МРРБ и Община Троян бе подписан договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по спечелен от общината проект Печат Е-мейл
Сряда, 29 Декември 2010 08:10

На 29 декември т.г., сряда  между зам.министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова и кметът на Троян Минко Акимов бе подписан договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по ОП “Регионално развитие”, схема  BG161PO001/3.1-02/2009 “Подкрепа за развитието на туристически атракции”.

Проектът е на обща стойност 1 466 308,80 лв. с обект “Национално изложение на художествените занаяти и изкуствата” в с. Орешак, наименованието на проекта е “Развитие на туристически атракции в община Троян”.

Основната цел на проекта е насочена към подобряване на туристическата среда чрез решения насърчаващи развитието на специализирани туристически продукти и разнообразяване на традиционния масов туризъм. Предложението акцентира върху богатото и разнообразно културно и природно наследство, отчитайки приноса на туризма за икономическия растеж на района. И още – осигурава подкрепа за развитие на конкурентоспособни туристически атракции, които са в състояние да привлекат нови потоци български и чуждестранни туристи.

Срокът за изпълнение на проекта е 12 месеца.

 

М.Генкова