Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Прояви в Община Троян, посветени на Апостола Печат Е-мейл
Петък, 18 Февруари 2011 08:21

Тази седмица  в Троян по традиция е посветена на Апостола на свободата Васил Левски. Предстои едно вълнуващо събитие -  по покана на троянското  СОУ “Васил Левски”  ще гостува родственица на великия българин, потомка на сестра му Яна, която единствена от децата на Гина и Иван Кунчеви, родителите на Левски, има наследници. Тя живее в София и се казва  Христина Богданова.

Днес ще се проведе  състезание между средношколци от троянските училища “Левски в нашето време” – в салона на Общината от 17.00ч., организирано от  читалищната библиотека и общината.

Памет ни е нужна!” Под този надслов, с голям концерт  ще премине патронният празник на СОУ “В.Левски” – в салона на НЧ “Наука” от 18.00ч. на 18 февруари.

В 9.30ч. на 19 февруари в църквата “Св.Параскева – Петка” ще се отслужи Панахида за йеродякон Игнатий – Васил Левски. По традиция пред паметната плоча на хана на Васил Спасов ще бъдат поднесени венци на признателност в 10.30ч.

От 11.00ч. започва традиционният поход “По стъпките на Левски”, а за трета поредна година Клуб по ориентиране “Хемус” ще осъществи крос от Троян до Троянския манастир в с. Орешак.

Организатори на проявите са Община Троян, Общински комитет “Васил Левски”, СОУ “Васил Левски”, НЧ “Наука”, Музей на занаятите в Троян и СК по ориентиране  “Хемус” – Троян.

 

Маргарита Генкова
Гл. експерт "Връзки с обществеността"