Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Има шанс за споразумение между Община Троян и БДЖ относно преместването на битака Печат Е-мейл
Петък, 18 Февруари 2011 08:45

В края на миналата седмица, след поредица от срещи инициирани от кмета на Троян Минко Акимов, той отново проведе  разговор с Генералния директор на ДП “Национална компания железопътна инфраструктура” Милчо Ламбрев.

Разисквани бяха два въпроса:
Първият е във връзка с предстоящото кандидатстване на Община Троян в МОСВ по ОП “Околна среда 2007-2013г.” за изпълнение на ІІ-ри етап на Интегриран проект за водния цикъл на град Троян и даването на разрешение относно преминаването на Главен събирателен колектор “А” под жп линията Ловеч – Троян / подлеза под “Винпром”/. Предоставените от общината документи в началото на седмицата бяха съгласувани и до края на месеца се очакват резултати.

Относно втория обсъждан на срещата въпрос – преместването на битака, троянският кмет е представил изготвен проект на Договор за съвместна дейност между община Троян и ДП “Национална компания железопътна инфраструктура”, който предстои да бъде съгласуван и уверението на г-н Ламбрев е, че лично той ще настоява за утвърждаването на предоставените  материали.

Да припомним – става въпрос всеки четвъртък от 8.00ч. до 14.00ч. пазарът за промишлени стоки / битака/, да бъде преместен в района на жп гарата, където част от терена е собственост на БДЖ. В предложения договор за съвместна дейност общината се ангажира с почистване и облагородяване на въпросния терен срещу ползването му в пазарния ден.

Троянският кмет е обнадежден, че до началото на лятото въпросът с преместването на битака ще бъде решен.

 

Маргарита Генкова
Гл. експерт "Връзки с обществеността"