Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Земята е единствена! Нека не я превръщаме в кофа за боклук, защото ние живеем на нея! Печат Е-мейл
Четвъртък, 24 Март 2011 16:41

Община Троян и тази година организира традиционната кампания “Голямото пролетно почистване” за града и селата от общината,  която ще се извърши в периода от 7 април до 21 април.

Извозването на едрогабаритните отпадъци / бяла, черна техника и мебели/, градински отпадъци и събрани в полиетиленови чували битови отпадъци от междублоковите пространства и по бреговете на реките, поставени до контейнерите, ще се извърши от ОП “Комунални услуги  според следния график в града:

  • 07.04. – кв. Велчевски до ИПЖЗ;
  • 08.04. и 11.04. – от “Кнежки лъг” до “Витекс”;
  • 12, 13 и 14 април – от Алдица до ИПЖЗ;
  • 15 април – районът източно от реката;
  • 18 април – централна градска част;
  • 19 април – Търнето, кв. “Балкан”;
  • 20 и 21 април – Дрянска чешма, Дъскотина,  до края на града;

За графика, по който ще бъдат извозвани битовите отпадъци по селата, може да се информирате от кметовете и кметските наместници  по места.

Строителните отпадъци няма да се извозват – те не са битови отпадъци. Гражданите могат да се обаждат на следните телефони при нужда от допълнително извозване : 6 25 63 и 0887 20 26 72 – ОП “Комунални услуги”;

Кметът на Община Троян Минко Акимов  призовава всички граждани на Троян и на кметствата, всички представители на фирми, търговски обекти, държавни институции, ведомства и организации, училищата и други, да се включат и предприемат различни инициативи за почестване на прилежащите територии.

По повод Световния ден на Земята и големия християнски празник Великден,  на 15 април служителите от общинската администрация ще почистват  замърсените участъци по бреговете на река Бели Осъм и очакват към тях да се присъедини съставът на  Районно полицейско управление,  Военно географският център,  Районната противопожарна служба,  банките и  други  желаещи  и да се включат в инициативата.

Уважаеми съграждани, нека с общи усилия  направим града ни и общината обновени, по-красиви,  по-приветливи и чисти.

 

ОБЩИНА  ТРОЯН
Общинска администрация