Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Три спортни клуба от Ловешка област /два от които от Троян/, са с договори за финансиране по програма МФВС Печат Е-мейл
Петък, 25 Март 2011 09:49

На 24 март, областният управител на Ловеч Николай Нанков връчи официално документите на одобрените проекти на спортни клубове от Ловешка област по програма “Спорт за децата в свободното време” на Министерството на физическото възпитание и спорта. На срещата присъства и кметът на Троян Минко Акимов.

Тази година одобрените проекти са три и  за  радост двата са от  нашия град. Финансиране получават два клуба от Троян – баскетболен клуб “Чавдар” с президент Иван Василев, с проект за 5 500 лв. и сдружение Клуб по биатлон и стрелба “Аякс” с президент Минко Топалски, с проект за 4 500 лв. в направление “Начално обучение по вид спорт”.

Третият проект е в направление “Спортни занимания  през ваканциите” за 3 700 лв. По него ще работи  сдружение Спортен клуб “Планинец” от гр. Априлци с президент Валентин Дочев.

През тази година 26 клуба от Плевенска и Ловешка област са кандидатствали по програмата и 6 от тях  получават финансиране, уточни Пламен Дунчев, експерт за двете области в МФВС.

Поздравявам ви за усилията, които полагате, и давате възможност на деца да спортуват джудо, баскетбол и биатлон. Те заслужават това и много повече, защото спортът дисциплинира, създава навици, и по-добре децата да са в спортните зали вместо по кафенетата, каза областнит управител след връчване на документите.

Програма “Спорт за децата в свободното време 2011” се финансира от МФВС, като тази година средствата са 975 200 лв. Основната й цел е създаване на условия и възможности за участие на деца в безплатни спортни занимания в свободното им време, с оглед подобряване на тяхното здраве и физическа дееспособност. Тя се изпълнява ежегодно от 1 февруари на годината, за която се кандидатства до 10 януари на следващата година и се реализира в две направления – “Начално обучение по вид спорт” и “Спортни занимания през ваканциите. От 4 на 6 месеца е увеличено времетраенето на проектите спрямо 2010г.

 

Маргарита Генкова
Връзки с обществеността