Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Троян спечели приза за най-добро трасе за мотокрос в света в клас МХ3 Печат Е-мейл
Петък, 30 Септември 2011 10:08

Трасето за мотокрос в Троян беше избрано за най-доброто в дисциплината в света. Това съобщи президентът на БФМ Богдан Николов на провелата се вчера в Пресклуб “България” на Националния стадион “Васил Левски” пресконференция. На нея присъстваха и Румен Петков – председател на организационния комитет на Grand Prix – България, Минко Акимов – заместник председател на комитета, Недка Топалова – изпълняващ длъжността кмет на Община Троян и троянската спортна гордост Майкъл Иванов, който е водач в клас до 85сс. с КТМ.

На госпожа Топалова бе връчено официалното писмо на Международната федерация по мотоциклетизъм, подписано лично от директора на комисията по мотокрос и супермото Волфганг Сръб. В него се казва: “.... Мотокрос състезанието в гр. Троян беше избрано за № 1 в световния шампионат по мотокрос в клас МХЗ през 2011г.. Да станеш най-добрият организатор в света е впечатляващ успех!.. Поздравявам ви за този голям успех!”

Румен Петков благодари на Община Троян в лицето на Минко Акимов като заместник председател на организационния комитет за положения труд през мандата за създаване организация за провеждането на световния шампионат и подготовка на трасето, довели до това отличие и признание - организатор и трасе № 1 в света за Световния шампионат в клас МХЗ.

От своя страта г-н Акимов отправи покана към всички жители и гости на Община Троян да посетят Източно-европейския шампионат по мотокрос, чието официално откриване е в неделя, 2 октомври, 11.00ч. на мотополигона в Троян, а на Майкъл и на всички български състезатели пожела победа!

 

Маргарита Генкова
“Връзки с обществеността”