Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Община Троян благодари на всички участници в Празника на сливата и троянската сливова ракия Печат Е-мейл
Петък, 30 Септември 2011 10:23

Главният организатор на XІХ –тото издание на Празника на сливата и троянската сливова ракия Община Троян благодари на всички участници и  на съорганизаторите  на празника - НИХЗИ в с. Орешак, “Винпром-Троян” АД и ИПЖЗ в нашия град, които заедно  превърнаха този празник, в продължение на три дни, в своеобразен фестивал.

Традиционните демонстрации и конкурси събраха участници от близо и далече,  което ни убеждава, че празникът е не само троянски, но и много български. Благодарност за активното участие на читалищата от троянска община, както и на гостуващите читалищни състави от общините  Севлиево, Кнежа, Горна Оряховица, Козлодуй. Всички те създадоха невероятна атмосфера и изпълниха празника с  много танци, музика и настроение, за което допринесоха и изпълненията на ФА “Тракия”,  Дичо и Искрен Пецов.

Заслужен интерес предизвика щандът на фирма Ленокс Фроузън Фрутс” ЕООД, където  посетителите можеха да дегустират замразени и пресни плодове и сладкарски изделия, приготвени от тях. Благодарност и към младите кулинари от СОУ “Васил Левски” – Троян, които убедиха  публиката в своя професионализъм.

Тази година Община Троян осъществи и една своя идея “Алея на занаятите”, като бяха поканени майстори в различни области на приложното изкуство и занаятите, като  главно съдействие и сътрудничество за осъществяването на тази инициатива оказа Регионалната занаятчийска камара – Ловеч.

На всички тях  - БЛАГОДАРНОСТ!

 

---
Община Троян