Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Земята е единствена! Нека не я превръщаме в кофа за боклук, защото ние живеем на нея! Печат Е-мейл
Петък, 23 Март 2012 17:59

Община Троян и тази година организира традиционната кампания „Голямото пролетно почистване“ за града и населените места на общината, която ще се извърши в периода от 4 април до 4 май.

Кметът на Община Троян  Донка Михайлова призовава жителите на общината,  всички представители на фирми, търговски обекти, държавни институции, ведомства и организации, училищата и др.,  да се включат в пролетното почистване и предприемат различни инициативи за облагородяване на прилежащите територии.

Извозването на едрогабаритните отпадъци / бяла, черна техника и мебели/, градински отпадъци и събрани в полиетиленови чували битови отпадъци от междублоковите пространства и по бреговете на реките, поставени до контейнерите, ще се извърши от ОП „Комунални услуги“ според следния график в града:

  • 04.04. – ул.“Ген. Карцов“/“Кнежки лъг“, мост Витекс/, кв. Попишка;
  • 05.04. -    жк „Лъгът“, ул. „Македония“ и други улици до дере Дъскотина, кв. Балкан;
  • 06.04. -   Централна градска част / от дере Дъскотина до ул. „Радецки“/, кв. „Черногор“, включително улиците източно от реката;
  • 09.04.  -  кв. „Буковец“, кв. „Младост“ и улиците северно от ул. „Радецки“;
  • 10.04.  -  от ИПЖЗ към кв. Велчевски и ул. „Дунав“;
  • 11.04.  -  мах. Райковска
  • 12.04.  -  кв. Ливадето

Относно графика, по който ще бъдат извозвани битовите отпадъци по селата, може да  се получи информация от кметовете и кметските наместници по места.

Строителни отпадъци няма да се взимат!

При нужда от допълнително извозване гражданите могат да се обаждат на следните телефони: 6 25 63 и 0887 20 26 72 /ОП „Комунални услуги“/ и 6 80 50 – дежурен при Община Троян.

Изготвен е и график  за почистване и измиване на улиците, което започна в началото на седмицата. С предимство са улиците от Републиканската пътна мрежа,  както и улиците, които са опесъчавани в по-големи количества по време на снега, като „Радецки“ и „Симеон Велики“.

По повод Световния ден на Земята, на 21 април, служителите от общинската администрация ще почистват терени за обществено ползване и ще засаждат дръвчета.

Нека с общи усилия направим града и  общината обновени, по-красиви, по-приветливи и чисти за живеене и отдих. А това ще стане, ако всеки от нас е убеден, че от него зависи обликът на родното място.

 

Маргарита Генкова
„Връзки с обществеността“