Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

За четвърти път Троян ще подкрепи инициативата „Часът на Земята“ Печат Е-мейл
Петък, 23 Март 2012 18:02

Община Троян за четвърти път се присъединява и подкрепя инициативата на Световния фонд за дивата  природа  и  на 31 март, събота, от 20.30ч. до 21.30 ч. ще изключи осветлението на сградите, намиращи се на централен площад „Възраждане“. Това е един символичен жест, който показва нашата загриженост и тревогата на човечеството относно настъпващите климатични промени,  заяви кметът на Троян Донка Михайлова.

Тя  призова всички троянци да се присъединят към тази инициатива  заедно с милионите хора по цял свят, като изгасят осветлението в домовете си за един час – от 20.30ч. до 21.30ч. на 31 март.

Какво е „Часът на Земята“

Мотото за 2012г. е „ Аз правя, ти действаш!“

Целта е всички да покажем, че всеки е в състояние да промени света, в който живеем.

Започнал като кампания, приканваща  жителите на Сидни, Австралия, да угасят осветлението за един час, „Часът на Земята“ се разрастна и стана една от най-сериозните инициативи за борба с климатичните промени.

През 2011г. „Часът на Земята“ подобри рекорда си, като в инициативата се включиха 135 държави и територии. Участваха повече от 5 200 града и над 1,8 милиарда души по цял свят.

Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун заяви: „Посланието на „Часът на Земята“ е просто. Като изключат ненужното осветление за един час, хората ще направят символичен жест, който може да вдъхнови промяната, от която толкова се нуждаем.    Докато гледаме как светлините  угасват от континент на континент, нека помислим колко крехко и важно е природното ни наследство и да си обещаем, че ще го опазим в името на устойчиво бъдеще за всички нас. „Часът на Земята“ е както предупреждение, така и лъч надежда!“

 

Маргарита Генкова
„Връзки с обществеността“