Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Троян отбеляза Деня на Земята Печат Е-мейл
Четвъртък, 26 Април 2012 08:21

Служителите от общинската администрация се включиха в залесителната кампания на вестник "24 часа" и министерства на околната среда и на земеделието.

Училищата и останалите институции почистваха дворовете си и различни райони в града.

Сто дръвчета от видовете дугласка ела, сребрист явор и червен дъб засадиха в събота, 21 април, в района на "Черногор" служители на общинската администрация. Акцията бе част от съвместната кампания на вестник "24 часа", Министерството на околната среда и Министерството на земеделието за засаждане на дръвчета, посветена на Деня на Земята - 22 април, и 21-годишнината от основаването на вестника.

В засаждането на дръвчетата и почистването на района се включиха и градоначалничката Донка Михайлова и заместниците й Кольо Кацаров и Ангел Ангелов. Но слухът, че ентусиазмът на общинарите ще бъде споделен от живеещите в околните блокове граждани, се оказа силно преувеличен. Друга част от общинските служители заедно със зам.-кмета Поля Димова се трудиха на стадиона, където затревяваха площи с райграс. Акцията им бе в памет на починалия два дни по-рано техен колега, отговарящ за спорта, Николай Стоименов.

В инициативи, свързани предимно с почистване на дворовете и районите около училищата, се включиха и троянските ученици. Различни места в града и участъци от бреговете на реката пък "светнаха" след намесата на служители от поделението, полицията и пожарната.