Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Срещи на кмета Донка Михайлова за популяризиране дейността на Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата – Орешак Печат Е-мейл
Понеделник, 05 Ноември 2012 17:48

Кметът на Община Троян Донка  Михайлова и директорът на Националното изложение в Орешак Иван Чакъров  предприеха осъществяване на поредица от срещи с  посланиците на намиращи се на територията на Република България посолства.  Целта на тези срещи  е да бъде привлечен интересът им към Троян, да се обсъди  възможността за тяхно посещение в нашата община и осъществяването на бъдещ културен обмен.

През седмицата г-жа Михайлова и г-н Чакъров  се срещнаха с посланика на Австрия в България  Герхард Райвегер и с  Извънредния и пълномощен посланик   на Република Корея у нас  Зу Уанг Хуан. И двамата вече са заявили определен интерес към дейността на Националното изложение в с. Орешак.  Бяха разисквани въпроси, отнасящи се до бъдещо взаимодействие и участието на  занаятчии и приложници от двете държави  в изложба в НИХЗПИ през месец май 2013г.

Желанието на общинското ръководство и на екипа на Националното изложение е то да бъде представено като едно модерно и функционално съоръжение, където повече от 40 години традиция и модерно изкуство вървят ръка за ръка. Амбицията е още през 2013 година,  НИХЗПИ в с.  Орешак да си върне славата на международен център на  занаятите.

 

Маргарита Генкова
“Връзки с обществеността”