Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

“ЧЕЗ България” ЕАД изпрати официално писмо до кмета на Община Троян Печат Е-мейл
Петък, 15 Февруари 2013 14:23

На 14 февруари до кмета Донка Михайлова е изпратено писмо от “ЧЕЗ България”, подписано от Петър Баран, Главен операдивен директор на ЧЕЗ, във връзка с оплакванията на клиентите относно високите декемврийски сметки за електроенергия и протестите в отделни места на страната. В писмото се казва, че дружествата в групата на ЧЕЗ вземат всички мерки консумираната електроенергия да бъде отчитана коректно, а показанията от електромерите да бъдат отразени точно и съвестно в месечните фактури.

От ЧЕЗ призовават всички свои клиенти, които имат съмнения относно стойността на месечните сметки, да се обърнат към компанията като подадат жалба. Това може да стане в центровете за обслужване на клиенти, на електронен адрес Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. или на тел. 070010010. Всеки клиент, подал жалба, ще получи отговор с резултатите от проверката. В случай на грешка от страна на ЧЕЗ, тя ще бъде незабавно коригирана. За периода на проверка по жалбата няма да се пристъпва към преустановяване на електрозахранването. Клиентите могат да поискат разсрчване на дължимата сума.

В писмото се припомня, че с Решение на ДКЕВР от 01.07.2012г. бяха определени цените за електроенергия. ЧЕЗ е само част от веригата на ценообразуването и на ЧЕЗ се падат по-малко от 17% от крайната цена на клиентите. При сметка от 100 лв., за ЧЕЗ остават под 17 лева, а останалата сума се изплаща обратно по веригата – за производство и пренос, включително добавки за зелена енергия, добавка за енергия от когенерация, невъзстановяемите разходи по дългосрочни договори, данъци, такси и акцизи.

“Като социално отговорна компания, която съзнава своята значимост за обществото и икономиката на България, ЧЕЗ стриктно спазва българските нормативни уредби и предписанията на регулатора. През последните 8 години от стъпването на ЧЕЗ в България, досега компанията вложи 640 млн.лв. в мрежи, съоръжения, софтуер и в повишаване компетентността на служителите си”, завършва писмото на Главния оперативен директор на “ЧЕЗ България” г-н Петър Баран до кмета на Община Троян.

 

Маргарита Генкова
“Връзки с обществеността”