Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

По стъпките на Апостола Печат Е-мейл
Сряда, 20 Февруари 2013 09:58

На 17.02. се проведе традиционният поход "По стъпките на Апостола" и крос, организирани от Община Троян и Спортен клуб по ориентиране "Хемус - Троян". В кроса участваха и представители на клубове по ориентиране от Ловеч, Габрово, Севлиево, Ямбол, Велико Търново, Стара Загора и София. Старт на кроса даде зам.-кметът на Община Троян Ангел Ангелов и всички се отправиха в посока Троянския манастир. Над 100 участника се включиха в кроса. Там бяха и представители на РУ на Полицията, водени от гл. инспектор Марин Ичев, на Поделение 24430 и др.
Участниците в кроса и в похода бяха посрещнати пред Троянския манастир от игумена на манастира - Браницки епископ Григорий и за всеки пристигнал пред манастира имаше почерпка - топъл чай и сладки.
Малката участничка в похода, която виждате стъпила на масата е 4-годишна и изпълни стихотворението "Обесването на Левски". Много увлекателен беше разказът на дядо Игумен за Левски и за неговата дейност в този край и в Троянския манастир. На победителите в кроса бяха раздадени медали и плакети с лика на Апостола, подсигурени от Община Троян.

 

Маргарита Генкова
Връзки с обществеността