Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Кметът Донка Михайлова посрещна палестинския посланик Печат Е-мейл
Петък, 22 Февруари 2013 17:15

Днес, 22 февруари, Негово превъзходителство д-р Ахмед ал Мадбух, посланик на Палестина в България, придружен от Първия секретар на посолството, посети Община Троян. Идването е по инициатива на г-н посланика. Той бе посрещнат от кмета на общината Донка Михайлова и от общинското ръководство.

Троянският кмет разказа на своя гост за възникването на Троян, за развитието на занаятите, за това, че някогашните троянци са били много предприемчиви и че тази предприемчивост е характерна и днес за хората от този край, за природните дадености. Михайлова  заяви желание  за осъществяване на един културен обмен  между двете страни и  Палестина да бъде представена  в международната великденска изложба  през месец май  в Националното изложение на занаятите в с. Орешак.

Посланик Ахмед ал Мадбух изрази възхищение от българските културни традиции, които той определи като дълбоки и истински и каза нещо много интересно:  “Българските шевици много приличат на нашите, които идват от древността, от дедите ни. Даже е трудно да се определи кои   откъде  са, ако ги видите заедно”.

Д-р Мадбух изяви желание да посети Троянския манастир и Националното изложение, където на място ще бъде обсъдена идеята за участие  на страната в международната изложба. Донка Михайлова  каза, че разглежда  посещението на палестинския посланик като една първа стъпка за  създаване на контакти, за по-нататъшни срещи и интерес  от страна на бизнеса.

 

Маргарита Генкова
“Връзки с обществеността”